• Chemia żywności. Tom 2

Format
79.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Dostępność 1 szt.
ISBN 978-83-01-19692-9

Zamówienie telefoniczne: 510214979

Zostaw telefon

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.

Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:

- witaminy;

- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;

- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;

- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;

- toksyny surowców żywnościowych;

- dodatki do żywności  i suplementy diety;

- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.


Bezpłatny fragment:
EPUB
Autor Red. Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Język Pl
Data wydania 2017-12-18
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Sklep zamknięty

Coś się nam skisiło :( Przepraszamy Was Szafowicze, ale trwają prace techniczne. Miejmy nadzieję, że przerwa w dostępie do sklepu potrwa do 24.10.2020 do godz 10:00